top of page

7 výhod napínaných stropov Barrisol

Updated: Mar 21

Ak hľadáte štýlové, funkčné a trvanlivé riešenie pre stropy, ste na správnom mieste. Ako oficiálny distribútor napínaných stropov Barrisol na Slovensku vám prinášame úplnú paletu výhod týchto vynikajúcich stropných riešení. V našom blogu sa dozviete o ich jedinečných vlastnostiach a štýlovom dizajne. Objavte, ako odolávajú vlhkosti, škvrnám a žltnutiu, zlepšujú akustiku interiérov a prečo sú tak veľmi obľúbené u architektov a dizajnérov.


napínaný strop barrisol vo vstupnej hale blumental bratislava štúdio svetla
Realizácia lesklého stropu Barrisol v komplexe Blumental v Bratislave

Napínané stropy Barrisol majú niekoľko významných predností:


1. Estetika


Barrisol ponúka širokú škálu dizajnových možností, ktoré zahŕňajú rôzne farby, textúry a vzory. Táto pestrosť umožňuje architektom, dizajnérom a majiteľom priestorov vybrať si presne taký strop, ktorý najlepšie vyhovuje ich vízii a požiadavkám.



Textúry a vzory pridávajú do stropov ďalšiu dimenziu a vďaka širokej palete farieb je možné napínané stropy Barrisol prispôsobiť takmer akémukoľvek štýlu interiéru. Od elegantných neutrálnych farieb, ktoré dodávajú priestoru sofistikovaný vzhľad, po živé a výrazné farby, ktoré pôsobia sviežo a energicky. Môžete si vybrať strop s jemnou matnou textúrou, ktorá dodá priestoru vzdušný a pokojný charakter, alebo strop s lesklým povrchom, ktorý pridá miestnosti eleganciu a luxusný nádych. Rôzne vzory, ako geometrické tvary, organické vzory alebo vlastné potlače, umožňujú kreatívne využitie stropov a vytvorenie jedinečného dizajnu.



Elegantný a moderný vzhľad stropov Barrisol ich robí obľúbenou voľbou nielen v domácnostiach, ale aj v komerčných priestoroch, ako sú reštaurácie, hotely, obchodné centrá, kancelárie a mnoho ďalších. Tieto stropy nie len zdôrazňujú vizuálny vzhľad miestnosti, ale vytvárajú aj príjemné prostredie, ktoré pritiahne pozornosť a zanecháva dlhodobý dojem na návštevníkov a zákazníkov.



2. Jednoduchá inštalácia


Rýchla a čistá montáž je jednou z význačných výhod, ktoré napínané stropy Barrisol prinášajú. Ich inštalácia sa vykonáva pomerne jednoducho a efektívne, čo umožňuje výrazné skrátenie času potrebného na dokončenie projektu.



Kompletná montáž napínaných stropov v celom dome, vrátane prípadného osvetlenia, môže trvať iba dva dni. To je značný rozdiel oproti tradičným stropným riešeniam, ktoré si vyžadujú omnoho viac času a rušivejších prác. Materiál sa napína a upevňuje do hliníkových profilov po obvode miestnosti. Tento postup zaručuje čisté a bezprašné prostredie, čo je výhodou nielen pre pracovníkov, ale aj pre obyvateľov alebo zamestnancov priestoru, kde prebieha montáž týchto inovatívnych riešení.


Dôležité je tiež spomenúť, že nie sú nutné dodatočné práce, ako je maľovanie, brúsenie či upratovanie. Napínané stropy Barrisol sa nainštalujú v hotovom stave, čo ďalej šetrí čas, náklady a zabezpečuje výborný estetický výsledok.



3. Odolnosť voči vlhkosti a vode


Vodeodolnosť je jednou z hlavných výhod napínaných stropov Barrisol, ktorá ich robí ideálnymi pre použitie v priestoroch s vysokou vlhkosťou ako kúpeľne, kuchyne, wellness centrá a bazény. Okrem prieniku vody sú napínané stropy Barrisol odolné voči tvorbe plesní a hrdze. Plesne a hrdza sú bežné problémy v priestoroch s vysokou vlhkosťou, ale vďaka materiálu, z ktorého sú vyrobené tieto stropy, sa nemusíte obávať vzniku nechcených škvŕn ani poškodenia povrchu.


osvetlenie bazénu svetelný strop napínaný strop Barrisol štúdio svetla
Svetelný strop z Barrisolu s plošnou LED sústavou nad bazénom rodinného domu

V translucentnej verzii s LED podsvietením napínané stropy Barrisol predstavujú ideálne riešenie osvetlenia kúpeľní. Difúzna povrchová štruktúra týchto svetelných stropov rozptyľuje svetlo po celej miestnosti, eliminuje tvorbu nežiaducich tieňov a zabraňuje nepríjemnému oslneniu. Pri líčení či holení oceníte spoľahlivé a príjemné svetlo, ktoré tieto stropy poskytujú. Vďaka najnovšej technológii LED a ovládania môžete mať svetelné stropy, aj s doplnkom farby RGB, bez potreby špeciálnej inteligentnej elektroinštalácie.




4. Odolnosť voči ohňu


Barrisol membrány sú klasifikované ako neľahko horľavé materiály (trieda B). Pri požiari nepodporujú šírenie plameňa a neodkvapkávajú, čo zvyšuje bezpečnosť v prípade požiaru. Preto je Barrisol vhodnou voľbou, najmä pre verejné budovy, obchodné centrá, hotely, školy a ďalšie miesta, kde je bezpečnosť obyvateľov kľúčovým faktorom. Použitím membrán Barrisol v interiéri je v prípade požiaru možné minimalizovať poškodenie interiéru a majetku.



5. Jednoduchá údržba


Jednoduchá údržba je ďalšou významnou výhodou napínaných stropov Barrisol. Ich povrch je navrhnutý tak, aby bol odolný voči škvrnám a zachoval si dlhodobý estetický vzhľad bez námahy. V prípade potreby je možné ich jednoducho utrieť vlhkou handrou a jemným čistiacim prostriedkom, ktorý neobsahuje abrazívne látky ani silné chemikálie, čím si udržujú svoj pôvodný vzhľad. Sú schopné odolať väčšine bežných škvŕn, nezanechávajú trvalé stopy po utieraní a neabsorbujú zápachy, čo udržuje ich svieži vzhľad aj po dlhšom čase.



V porovnaní s tradičnými omietkami alebo sadrokartónovými stropmi, ktoré vyžadujú časté maľovanie alebo opravy, je údržba napínaných stropov Barrisol výrazne jednoduchšia a úspornejšia.



6. Akustické vlastnosti


Akustické vlastnosti napínaných stropov Barrisol predstavujú dôležitý aspekt pri ich použití v rôznych priestoroch. Tieto stropy sú vyrobené z fóliových podhľadov s rôznymi stupňami perforácie, ktoré sú presne prispôsobené potrebám a charakteristikám konkrétneho prostredia.


napínané stropy barrisol akustický strop do domu štúdio svetla
Akustický napínaný strop Barrisol so zabudovanými reproduktormi v rodinnom dome

Akustické stropy Barrisol čiastočne pohlcujú zvukovú vlnu a následne iba časť zvuku odrážajú späť do priestoru. Týmto spôsobom sa minimalizuje efekt dozvuku, ktorý môže spôsobiť nepriaznivú akustiku a ozveny v miestnosti. Dôsledkom tejto akustickej optimalizácie je eliminácia hluku a zlepšenie celkovej akustickej pohody v interiéri. To je obzvlášť dôležité v priestoroch s veľkým množstvom ľudí, kde by inak mohol vzniknúť hlukový chaos a znížený komfort ako verejné budovy, konferenčné miestnosti, kancelárie, koncertné sály a pod. V domácnostiach sú to najmä galérie s vysokými stropmi, ktoré taktiež treba akusticky optimalizovať.



Okrem výborných akustických vlastností sa Barrisol stropy vyznačujú aj vynikajúcou estetikou. Majú tzv. mikroperforáciu, čo znamená, že na ich povrchu sa nachádzajú malé diery, ktoré sú voľným okom takmer nepozorovateľné, najmä keď sú stropy umiestnené vo vyšších výškach. Táto diskrétna mikroperforácia umožňuje zachovať jednoduchý a čistý dizajn stropu, čo je dôležité pre zachovanie estetickej hodnoty interiéru.




7. Udržateľnosť


Udržateľnosť napínaných stropov Barrisol je jednou z ich významných vlastností. Materiály používané pri výrobe týchto stropov sú 100% recyklovateľné, čo znamená, že po ich životnom cykle ich možno opätovne využiť a znovu spracovať. Týmto spôsobom sa minimalizuje množstvo odpadu a prispieva sa k udržateľnému životnému štýlu.



Vizuálna stálosť napínaných stropov Barrisol ich robí trvácnym riešením v akomkoľvek priestore. Barrisol membrány sú vyrobené z elastického materiálu, ktorý sa vždy prispôsobí podmienkam a stavbe. Tento pružný charakter umožňuje, aby stropy zostali stále rovné a bez deformácií, čo ich robí ideálnym riešením napr. pri drevostavbách. Drevo prvých 5-6 rokov výrazne pracuje, čo sa vo výsledku odzrkadlí na neelastickom materiáli použitom na strope, ktorý následne treba opravovať alebo meniť. Okrem odolnosti voči praskaniu sú membrány Barrisol odolné aj voči žltnutiu. Nemusíte sa obávať, že by stropy po rokoch menili farbu, čo zaručuje dlhodobú estetickú kvalitu interiéru.


akustický napínaný strop barrisol v obývačke so zabudovaným osvetlením a reproduktormi štúdio svetla
Napínané stropy Barrisol umožňujú zabudovanie osvetlenia do stropu

S týmito mnohými výhodami sa napínané stropy Barrisol stali preferovanou voľbou dizajnérov a architektov po celom svete, ktorí hľadajú štýlové, funkčné a trvanlivé riešenia pre svoje projekty. Ich dlhotrvajúca vizuálna kvalita a minimálne nároky na údržbu ich robia vynikajúcim investičným riešením pre dlhodobý komfort a estetiku domova alebo obchodného priestoru.


 

napínaný strop barrisol v komplexe blumental v bratislave so závesným osvetlením štúdio svetla

Zariaďujete alebo plánujete interiér?


Kontaktujte nás alebo sa príďte inšpirovať do nášho showroomu.



2,058 views
bottom of page