top of page

Interaktívny návrh osvetlenia od odborníkov: Takto prebieha spracovanie návrhu

Updated: Mar 21

V našom tíme odborníkov máme dizajnérov, svetelného technika a špecialistov na elektro a ovládanie čím vieme našim klientom ponúknuť odborné a kvalitné riešenie, ktoré bude v harmónii s interiérom po stránke dizajnu a funkcie.

Realizácia osvetlenia v harmónii s interiérom, priestoru dominuje svietidlo LOOP V značky Lumilogy

Na osvetlenie sa treba pozerať rovnako ako na stravu, z krátkodobého hľadiska je v podstate jedno ako svietime alebo čo zjeme, ale z dlhodobého hľadiska to má výrazný vplyv na naše telo, naše zdravie a našu budúcnosť. Pod umelým svetlom v interiéri nášho domu alebo bytu trávime tretinu nášho života, preto by sme nemali zabúdať na dôležitosť kvalitného osvetlenia a aké parametre by malo spĺňať, aby pozitívne vplývalo na naše zdravie.



Kolekcia produktov európskych výrobcov


Spolupracujeme s tými najlepšími. V našej kolekcii vybraných produktov a technológii nájdete overených európskych výrobcov osvetlenia ako Arkoslight, IP44.de, Bechter, Wever & Ducré, Wästberg, Brokis či Elecman a osvetlenie vyrobené na Slovensku značky Lumilogy a SvetelneStropy.sk z originál membrány Barrisol a zárukou až 10 rokov. Kvalita a spoľahlivosť je našou prioritou, v našich návrhoch používame výhradne kvalitné produkty a najnovšie technológie LED, ktoré majú svoju hodnotu a slúžia našim klientom dlhé roky.



Rozloženie osvetlenia v priestore


Návrhy spracovávame v interaktívnom online systéme MIRO, do ktorého sa môžete zapájať aj vy a sledovať zmeny v návrhu okamžite.



Čo je MIRO a prečo ho používame my?


MIRO je interaktívny online systém, prostredníctvom ktorého vieme s klientom zdieľať kalkuláciu, grafický návrh projektu, referenčné obrázky a iné a môžeme ho zdielať aj s tretími stranami, profesistami a pod.


Medzi jeho výhody patrí:


Prehľadnosť

Rýchle zdieľanie návrhu s klientom

Online prístup k návrhu

Možnosť vidieť zmeny v návrhu okamžite

Interaktívne zapájanie sa do projektu



Ako sa do návrhu v miro môžete zapájať vy?


Zanechajte nám v MIRO komentáre

Po spracovaní návrhu vám pošleme link k vašej MIRO nástenke. Keď máte prístup k nástenke ako „guest“, tak návrh nemôžete upravovať, ale môžete nám v ňom zanechať komentáre, otázky a dotazy. Vďaka MIRO sme od vás iba kliknutie ďaleko a máte možnosť s nami spolupracovať na realizácii návrhu z pohodlia vašej obývačky.







Priebeh spracovania návrhu


Už po úvodnej konzultácii a objednávke našej služby dostanete k MIRO prístup a môžete sledovať priebeh spracovania návrhu. Výstupom prvej konzultácie sú poznámky zo stretnutia a orientačný nákres v MIRO, ku ktorým máte prístup a môžete sa k nim kedykoľvek vrátiť.


Poznámky z úvodnej konzultácie k projektu prístupné v online systéme MIRO

Po stretnutí s vami už máme predstavu o tom, aký typ svietidiel sa vám páči a čo od osvetlenia očakávate a vieme sa do navrhovania s radosťou pustiť. Interaktívny MIRO nám umožňuje prezentovanie návrhu a vieme s vami a s vašim architektom/dizajnérom návrh konzultovať online kedykoľvek.


Zakreslenie svietidiel do pôdorysu v mierke

Osvetlenie navrhujeme tak, aby zabezpečilo maximálny svetelný komfort v interiéri a zároveň nenarúšalo jeho dizajn. Intenzitu a farbu svetla prispôsobujeme účelu, z pravidla ale navrhujeme osvetlenie tak, aby bolo zachovaných minimálne 300 luxov v obývačke a na pracovnom stole ešte viac, aspoň 500 luxov. Kvalitné a zdravé osvetlenie je súhrn parametrov. Pri kvalitnom riešení osvetlenia musíme brať do úvahy celkovú intenzitu, rovnomernosť svetla, farbu svetla a index podania farieb CRI, ktorý nám hovorí o tom ako reálne vnímame farby pod umelým osvetlením v porovnaní so Slnkom.



Prečítajte si viac o tom aké parametre má kvalitné svetlo spĺňať






Referenčné fotografie vybraných svietidiel od európskych výrobcov pre inšpiráciu

Investícia do svetelného plánu je rovnako dôležitá ako investícia do plánu elektrorozvodov. Bez neho síce dom postavíte, ale aké to bude mať dopady pocítite až pri zariaďovaní a finalizácii interiéru. Návrh osvetlenia nie je len o výbere svietidiel, je to komplexné posúdenie interiéru a návrh osvetlenia vhodnou kombináciou svietidiel, ich umiestnenia, smerovania a v neposlednom rade aj ovládania.



Pozrite si náš vzorový návrh osvetlenia v MIRO






A krátke video o tom, ako vieme na návrhoch osvetlenia spolupracovať online z pohodlia vašej obývačky.




Plánujete interiér?


Staviate, zariaďujete, sťahujete sa alebo sa len rozhliadate?


Dajte nám vedieť o vašom projekte a využite možnosť bezplatnej konzultácie v našom showroome alebo online. Vďaka našim partnerom vám vieme pomôcť nielen s realizáciou osvetlenia ale aj celého interiéru a elektra.







Návrh elektra a ovládania


S návrhom osvetlenia riešime aj spôsob ovládania svietidiel a k tomu prípravu elektroinštalácie. Prípravíme všetky potrebné podklady a pokiaľ nemáte vlastného elektrikára vieme vám služby elektrikára poskytnúť aj my. Máte už hotovú elektroinštaláciu? Naše inteligentné svietidlá môžu mať všetky smart funkcie aj bez potreby inteligentnej elektroinštalácie vďaka technológii Casambi a LOXONE.



Koordinácia s elektrikármi, sadrokartonistmi, nábytkármi


Pripravíme všetky podklady, výkresy a technickú špecifikáciu pre koordináciu s elektrikármi, sadrokartonistmi a pod. Dopravu a montáž zabezpečujeme my v rámci celého Slovenska aj do zahraničia. Máme vlastný tím technikov.



Inšpirujte sa našimi realizáciami



 

návrh osvetlenia návrh interiéru na mieru nesia štúdio svetla

Zariaďujete alebo plánujete interiér?


Kontaktujte nás alebo sa príďte inšpirovať do nášho showroomu.



741 views
bottom of page