top of page

Ako si vybrať ten správny tvar svietidiel lumilogy na mieru

Updated: Mar 21



Ktorý tvar bude pre mňa najvhodnejší?



Filozofia lumilogy a svetelných stropov je osvetliť priestor pomocou jedného alebo dvoch zdrojov. Na to musí byť svietidlo dostatočne silné - s dostatočnou svietivosťou a napriek tomu byť príjemné pre oči, čo dosiahneme veľkou plochou svietidla. Vhodná voľba veľkosti svietidla lumilogy stačí na osvetlenie celej plochy priestoru bez nutnosti doplnkového osvetlenia. Od priemeru 600 mm až po 2 000 mm, pre veľkorysé obývacie plochy. Pri svietidlách väčších ako 1000 mm sa intenzita dá navýšiť aj použitím plošne uloženej LED sústavy GRID a tým získate naozaj intenzívny svetelný zdroj, ktorý nenamáha oči a stále poskytuje mäkké a rozptýlené osvetlenie.





osvetlenie jedálne dizajnový LED kruh svetelné stropy
Kruhové svietidlo CIR

Najzákladnejší tvar v prírode je kruh. Je elegantný, jednoduchý, prispôsobivý. Ak máte pôdorys miestnosti v tvare štvorca, a osvetlenie chcete viac funkčné ako výstredné, je pre vás kruh ideálnym riešením. Vyrábame ho vo veľkostiach od priemeru 600 mm po 2000 mm a vieme vyrobiť aj atypický rozmer.



osvetlenie kúpeľne dizajnové svietidlo svetelné stropy
Elipsové svietidlo ELI
osvetlenie obývačky dizajnové svietidlo svetelné stropy
Trojuholníkové svietidlo TRI

Ak ste trochu náročnejší a páčia sa vám výstrednejšie tvary, choďte do trojuholníku alebo elipsy. Trojuholník priemeru 900 mm je už dlhšie najobľúbenejším modelom lumilogy.


osvetlenie obývačky prstencový luster svetelné stropy
Prstencové svietidlo LOOP

Ak sa nebojíte kúska extravagancie, choďte do prstencového svietidla. Napriek svojej veľkosti pôsobia elegantne vďaka premyslenému dizajnu.


osvetlenie kuchyne zapustené LED svetelné stropy
Hranaté svietidlo REC

Kde potrebujete využiť celú

plochu stropu, choďte do hranatých tvarov. Sú to väčšinou kúpeľne alebo kuchyne. Najčastejšie ich zapúšťame do sadrokartónu.



Výška miestnosti a osvetlenie


Dôležité je myslieť aj na svetlú výšku miestnosti, to zn. rozmer od podlahy k stropu. Klasická výška 2,6 m si žiada prisadené alebo odsadené modely svietidiel, aby ste mali svetlo distribuované čo najrovnomernejšie. Pri väčšej výške môžete ísť aj do závesných modelov svietidiel, ktoré opäť umiestnite do výšky zhruba 2,5 m kvôli distribúcii svetla.



Pri nižších miestnostiach je vhodné voliť aj užší korpus a tým bude svetlo pôsobiť subtílnejšie.



Členenie priestoru osvetlením na zóny


Veľký priestor môžete osvetlením rozčleniť na menšie celky. Väčšinou ho delíme na obývaciu časť so sedačkou. Tam by malo byť najdominantnejšie svetlo, potom jedálenskú časť, kde môže byť kľudne menšie svetlo, opäť podľa tvaru stola a kuchyňa, ktorá potrebuje výkonné a funkčné svetlo, najčastejšie hranaté.




O tvaroch sa môžete dozvedieť aj z nášho pravidelného vlogu.



 

osvetlenie obývačky led svietidlá lumilogy bratislava

Zariaďujete alebo plánujete

interiér?


Kontaktujte nás alebo sa príďte inšpirovať do nášho showroomu.



452 views

Related Posts

See All
bottom of page